Rugi Guna Perunding Perkahwinan Majlis Kahwin? Baca 4 Sebab Kenapa Pengantin Tak Perlukannya

Majlis perkahwinan moden pada hari ini kebanyakkan memilih untuk menggunakan khidmat perunding perkahwinan majlis kahwin bagi mengurangkan tenaga kerja dan beban fikiran yang merunsingkan banyak pihak.

Sebenarnyakan kita tidak perlu pun gunakan khidmat perunding perkahwinan semata-mata untuk menjayakan sebuah majlis perkahwinan.

Hendak tahu kenapa? Jom kita semak artikel ini sehingga ke penghujungnya.

Apa itu perunding perkahwinan majlis kahwin?

perunding perkahwinan majlis kahwin

Perunding perkahwinan adalah individu yang memegang peranan besar dalam menguruskan apa sahaja majlis bermula dengan majlis pertunangan, pernikahan, dan persandingan.

Tugas utama mereka adalah sebagai koordinator atau penyelaras sesebuah majlis perkahwinan. Jika dahulu perancang perkahwinan ini hanya biasa digunakan oleh golongan atasan yang bergaji lumayan atau pun golongan VVIP.

Tetapi hari ini orang biasa dari latar belakang yang sederhana pun memilih untuk menggunakan kemudahan dari khidmat mereka ini.

Mengapa khidmat perancang perkahwinan majlis kahwin penting?

perunding perkahwinan majlis kahwin

1. Mudah dan segera

Perancang perkahwinan majlis kahwin atau juga dikenali sebagai wedding planner dilantik oleh bakal pengantin untuk membantu mereka dan keluarga di dalam merancang dan melaksanakan keseluruhan majlis bermula dari A sehingga Z.

Hendak harapkan kita sendiri, buat senarai barang hantaran kahwin pun boleh “mengah” inikan pula perlu selesaikan satu-satu masalah dalam majlis kahwin.

Dengan adanya perunding perkahwinan majlis kahwin semua perkara termasuklah baju nikah, baju sanding, pelamin, mak/pak andam, kanopi, meja makan, bilik tidur, hantaran, catering/rewang, menu sajian, santapan pengantin, fotografi, videografi, kad kahwin, banner & banting, PA system, cenderahati, flower girl, sign board, dan sebagainya boleh diselesaikan dengan sekelip mata sahaja.

2. Tidak perlu buang masa lama

perunding perkahwinan majlis kahwin

Tidak kira lelaki atau perempuan pada hari ini, kita sama-sama sibuk dalam membina kerjaya. Untuk sebuah majlis kahwin pula tidaklah mudah.

Sebaliknya memerlukan bukan sehari dua persiapan tetapi komitmen yang berbulan lamanya. Bukan sahaja masa, malah minyak kereta untuk ke sana ke mari, tenaga, dan idea juga semakin lama semakin kering.

Dengan adanya perunding perkahwinan majlis kahwin, semuanya boleh diatur dengan lancar kerana mereka terdiri daripada ramai tenaga kerja yang sangat komited dan memberi fokus sepenuhnya kepada kejayaan majlis ini.

3. Mahir dan berpengalaman

perunding perkahwinan majlis kahwin

Hampir kesemua perunding perkahwinan majlis kahwin ini mempunyai kemahiran yang menyeluruh dan pengalaman yang sudah berpuluh tahun dalam dunia perancang majlis perkahwinan.

Mereka ini justeru sudah mahir dengan segala permasalahan yang bakal berlaku dan juga solusi yang diambil bagi mengelakkan kesan lebih berpanjangan.

4. Harga lebih murah ada diskaun

Sebab terakhir yang mungkin tidak ramai orang tahu bahawa dengan mendapat khidmat dari perunding perkahwinan majlis kahwin kita boleh merancang majlis dengan bajet yang kecil.

Semua servis seperti andaman, dekorasi, pelamin, katering, fotografi dan videografi boleh diperoleh dengan harga yang jauh lebih rendah kerana perunding perkahwinan inilah yang akan mendapatkan kesemua perkhidmatan dari satu pihak.

Direktori Vendor Perkahwinan Trusted No.1 Di Malaysia

Wedpedia adalah sebuah platform perkahwinan yang sudah lebih 5 tahun dalam industri perkahwinan sebagai “Wedding One Stop Centre” yang menyediakan pelbagai kemudahan untuk pasangan bakal pengantin merancang majlis perkahwinan dan memberi peluang perniagaan kepada semua Vendor Perkahwinan di Malaysia.

Terdapat lebih dari 1,000 vendor perkahwinan di Kuala Lumpur dan Selangor berkumpul di dalam Direktori Vendor Perkahwinan Wedpedia yang terdiri daripada pengusaha perkahwinan kecil, sederhana sehingga yang bertaraf 5 bintang.

Wedpedia cuba untuk menjadi pihak ketiga yang memberi jaminan kepada bakal pengantin. Vendor perkahwinan yang tersenarai dalam direktori kami adalah pengusaha perkahwinan yang boleh dipercayai.

Kami ingin memberikan kelegaan kepada bakal pengantin supaya tidak mengambil servis atau perkhidmatan dari pengusaha perkahwinan scammer atau tidak ada kepastian kewujudan perniagaan mereka.

Pengusaha Perkahwinan yang mendapat label TRUSTED VENDOR dari pihak Wedpedia sudah pun disemak akan kewujudan syarikat, pejabat, mempunyai pekerja dan mempunyai rekod servis yang baik di Google Review atau Facebook Review.

Apa tunggu lagi, jom dapatkan perkhidmatan perundang perkahwinan kami dengan klik pautan ini.

DIREKTORI PERKAHWINAN WEDPEDIA

DIREKTORI PERKAHWINAN WEDPEDIA

DIREKTORI PERKAHWINAN WEDPEDIA


Artikel Berkaitan:

Hannani Juhari
Author: Hannani Juhari

We will be happy to hear your thoughts

Leave a Reply

Wedpedia
Logo
Register New Account
Shopping cart