7 Rahsia badan ramping dan kurus sebelum bersanding

Setiap wanita impikan badan ramping untuk mengenakan busana perkahwinan di hari bahagia, tetapi masalahnya keadaan anda tidak sebegitu. Jadi, apa cara berkesan supaya anda kelihatan cantik menawan di hari persandingan. Ini 7 tips berguna yang boleh dipraktikkan.

1. Minum banyak air masak

Cara yang paling mudah untuk mengurangkan berat badan sebelum hari persandingan ialah dengan minum lebih banyak air. Air mempercepatkan saluran penghadaman anda dan membantu anda berasa kenyang lebih cepat. Tindakan mudah minum 8-12 gelas air sehari boleh mempercepatkan metabolisme anda dan membantu anda bersedia untuk hari perkahwinan anda. Ini adalah salah satu tips perkahwinan berat badan paling mudah dan berkesan!

2. Pemakanan yang sihat & khasiat

Persediaan untuk hari perkahwinan, adalah dengan memulakan pengambilan makanan sihat. Sebaiknya, mulakan dengan membawa bekalan ke tempat kerja, tiada lagi makan makanan ringan ataupun makanan segera. Mendidik diri anda supaya anda boleh membuat pilihan yang terbaik untuk melangsingkan tubuh badan untuk hari perkahwinan anda dan seterusnya.

3. Sentiasa melihat dress fitting sebagai motivasi

Ini satu lagi cara berkesan bagi mendapatkan apa yang diingini, menjadikan dress fitting sebagai motivasi agar anda sentiasa peka untuk mendapatkan bentuk badan ideal. Hanya pastikan fitting terakhir anda memuaskan kerana anda tidak mahu menyarung pakaian yang tidak muat ketika hari bahagia.

4. Elakkan makanan manis

Okay, hari bahagia makin hampir jadi anda pasti serabut memikirkan pelbagai perkara dan penyelesaian anda lebih banyak mengambil makanan manis seperti donut, kek, cupcakes, gula-gula dan macam-macam lagi. Cuba untuk menghadkan atau mengelakkan gula-gula manis kerana ini akan menyumbang kepada kembung berlebihan. Apabila mempunyai keinginan manis, pilih gula semulajadi seperti buah-buahan. Perubahan kecil seperti ini boleh membuat perbezaan yang besar dalam membantu anda menurunkan berat badan untuk hari perkahwinan anda!

5. Amalkan sup

Menurut kajian Universiti Penn, makan semangkuk kecil sup sebelum makan utama anda boleh menyimpan sehingga 700 kalori seminggu. Adakah anda tahu jika anda makan sup sebelum makan utama, anda akan makan purata 100 kurang kalori pada waktu makan itu. Jadi cuba amalkan makan sup agar anda kekal langsing di hari bahagia nanti.

6. Sayuran hijau

Sediakan salad dalam hidangan utama untuk makan tengahari, makan malam dan anda mendapati diri lebih ramping. Sayuran hijau mempunyai phytonutrients yang membantu dalam pencegahan penyakit dan membantu penghadaman. Dengan hanya menambah salad untuk rancangan makanan harian anda, anda akan menjadi lebih ringan, mempunyai lebih banyak tenaga, dan juga kurangnya sakit.

7. Bersenam

Ini merupakan satu tabiat yang baik sekali, dengan melakukan senaman kecergasan 3-5 hari seminggu bagi melangsingkan dan mendapatkan berat badan ideal untuk hari bahagia nanti.  

Fadhilah
Author: Fadhilah

We will be happy to hear your thoughts

Leave a Reply

Wedpedia
Logo
Register New Account
Shopping cart