Tukar dekorasi rumah kepada stail Black & White, ini antara yang menarik

Menyentuh aspek dekorasi pastinya ramai yang berkenan dengan gaya scandinavian dan juga gaya moden kontemporari, tapi bagaimana nak padankan gaya tersebut dengan tema hitam dan putih?

Nampaknya tema warna hitam dan putih kembali menyerbu generasi baru, apatah lagi dua warna kontra ini memberi kesan visual yang cukup versatil jika kena dengan aturan serta susunan dekorasinya.

Berikut antara idea menarik yang boleh kamu gunakan untuk dekorasi rumah berdasarkan tema hitam dan putih.

Ruang Tamu

Untuk dekorasi tema hitam putih bagi bahagian ruang tamu, apa yang perlu kamu perhatikan adalah jenis ruang di rumah kamu sendiri.

Sama ianya besar, luas, sederhana dan kecil, barulah kamu boleh menyenaraikan perhiasan dinding, perabot, lantai dan warna dinding.Ini antara idea tema dekorasi untuk ruang tamu, yang boleh kamu pilih.

Gaya Moden Minimalis Kontemporari

Gaya Moden Eksklusif

Ruang Makan

Untuk ruang makan juga kamu perlu perhatikan saiz ruang, sudut pencahayaan bagi menampakkan dekorasi tema hitam putih menyerlah. Ini antara idea tema hitam putih bagi ruang makan rumah.

Gaya Moden Kontemporari

Gaya Moden Futuristik

Ruang Dapur

Untuk ruanga dapur pula kamu bebas mengadunkan dua warna hitam dan putih menerusi pemilihan warna kabinet, perkakas dapur, warna dinding dapur, jenis dan warna lampu.Ini antara idea tema hitam putih untuk ruangan dapur yang boleh kamu jadikan rujukan.

Gaya Moden Klasik

Gaya Moden Minimalis

Bilik Tidur

Untuk bahagian bilik tidur pula, elemen yang banyak memainkan peranan adalah penggunaan dekorasi dinding, permaidani, warna kain langsir dan warna tilam, bantal dan selimut.Berikut antara contoh idea bilik tema hitam putih yang boleh kamu jadikan rujukan.

Gaya Moden Monokrom

Gaya Moden Kontemporari

Banyak item dekorasi dan perabot boleh digunakan untuk tema hitam dan putih ini, cuma dari segi rekaanya kamu perlu rajin mencari dan pastikan ianya sesuai dengan ruang serta mengikut ukuran barulah dekorasi mengikut tema menjadi.

Selamat mencuba♥

Fadhilah
Author: Fadhilah

We will be happy to hear your thoughts

Leave a Reply

Wedpedia
Logo
Register New Account
Shopping cart