Wow! Idea dan rekaan songket untuk raja sehari yang memukau

Songket dan perkahwinan adat melayu memang tidak dinafikan. Namun, bagi mereka yang berfikiran agak moden mungkin melihat songket sebagai material yang ketinggalan zaman dan lapuk.

Namun, bagi sesiapa yang mencintai warisan melayu melihat material songket tidak harus dibiarkan mati ditelan zaman. Maka, usaha peminat fesyen dan pereka profesional mula menaikkan kembali kegemilangan songket.

Songket kini melalui transformasi mengikut arus masa agar ianya tidak mati ditelan arus kemodenan. Dan kita dapat lihat pada masa kini songket semakin mendapat tempat dalam masyarakat dan golongan muda. Reka bentuk dan corak tenunan songket juga lebih menarik dan cantik.

Bagi anda yang memilih songket sebagai busana hari persandingan, jom kami kongsikan idea warna dan corak songket terkini yang manis dipandang mata.

Ini 10 design songket moden dari Dsadar Bridal Shah Alam

Cantik-cantik semuanya…rambang mata dibuatnya.

Fadhilah
Author: Fadhilah

1 Comment
  1. […] yang tidak menginginkan majlis perkahwinan yang indah dan hebat buat kenang-kenangan? Sebagai raja sehari, pastinya kita mahu rasainya sendiri duduk di atas pelaminan dan mengenang semula momen indah itu […]

Leave a Reply

Wedpedia
Logo
Register New Account
Shopping cart