Tunku Azizah contoh terbaik walaupun berdarah raja, beri inspirasi para isteri di Malaysia

Umum sedia tahu bahawa KDYMM Baginda Agong serta seluruh keluarga baginda kini menjalani kuarantin didalam istana berikutan terdapat 9 kes petugas istana yang positif Covid-19 tempoh hari.

Jadi, hanya keluarga KDYMM Agong serta tiga orang pembantu sahaja yang berada di dalam istana ketika ini. Masing-masing hanya duduk didalam bilik dan tidak keluar bertemu sesiapa.

Tetap buat sarapan untuk baginda Agong

Walau bagaimanapun, KDYMM Permaisuri Agong, Tunku Azizah kerap memuat naik aktiviti baginda semasa dikuarantin. Hari ini baginda memaklumkan tetap membuat sarapan pagi buat baginda Agong.

https://www.instagram.com/p/B_4nlulHu7J/

Tanggungjawab kepada suami harus didahulukan

Menurut baginda lagi, ketika membuat sarapan pagi ringkas untuk baginda Agong, sarung tangan dan topeng penutup muka tidak pernah diabaikan.

Tambahnya, sebagai seorang isteri, tidak kira bangsa, agama ataupun kedudukan, tanggungjawab kepada suami haruslah dilaksanakan. Jadi, menyediakan makanan buat pasangan adalah satu yang menyeronokkan buat dirinya.

https://www.instagram.com/p/CAKkRtNnTcV/

Inspirasi buat semua

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen diruangan Instagram baginda. Mereka telah bersetuju dengan apa yang diperkatakan baginda.

Mereka juga begitu senang melihat baginda Permaisuri begitu tenang menjalani kuarantin di istana dengan aktiviti yang bermanfaat.

Fadhilah
Author: Fadhilah

We will be happy to hear your thoughts

Leave a Reply

Wedpedia
Logo
Register New Account
Shopping cart