Posted on: June 17, 2020 Posted by: Fadhilah Comments: 0

Umum sedia tahu bahawa KDYMM Baginda Agong serta seluruh keluarga baginda kini menjalani kuarantin didalam istana berikutan terdapat 9 kes petugas istana yang positif Covid-19 tempoh hari.

Jadi, hanya keluarga KDYMM Agong serta tiga orang pembantu sahaja yang berada di dalam istana ketika ini. Masing-masing hanya duduk didalam bilik dan tidak keluar bertemu sesiapa.

Tetap buat sarapan untuk baginda Agong

Walau bagaimanapun, KDYMM Permaisuri Agong, Tunku Azizah kerap memuat naik aktiviti baginda semasa dikuarantin. Hari ini baginda memaklumkan tetap membuat sarapan pagi buat baginda Agong.

View this post on Instagram

buka bersama suami dan anak2

A post shared by Tunku Azizah Iskandar (@airtangan_tunkuazizah) on

Tanggungjawab kepada suami harus didahulukan

Menurut baginda lagi, ketika membuat sarapan pagi ringkas untuk baginda Agong, sarung tangan dan topeng penutup muka tidak pernah diabaikan.

Tambahnya, sebagai seorang isteri, tidak kira bangsa, agama ataupun kedudukan, tanggungjawab kepada suami haruslah dilaksanakan. Jadi, menyediakan makanan buat pasangan adalah satu yang menyeronokkan buat dirinya.

View this post on Instagram

selamat hari raya aidil fitri , maaf zahir dan batin

A post shared by Tunku Azizah Iskandar (@airtangan_tunkuazizah) on

Inspirasi buat semua

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen diruangan Instagram baginda. Mereka telah bersetuju dengan apa yang diperkatakan baginda.

Mereka juga begitu senang melihat baginda Permaisuri begitu tenang menjalani kuarantin di istana dengan aktiviti yang bermanfaat.

Leave a Comment