Pengantin ‘Plussize’ jangan risau, Ini tips anda nampak cantik macam ratu atas pelamin

Nak cari baju pengantin bukan perkara mudah, bukan sekali datang butik terus jumpa yang berkenan. Kalau yang bertuah dapatlah apa yang diimpikan, tapi kira ikut nasib. Ada yang pelbagai majalah sudah dibelek, setiap butik pengantin sudah digeledah tapi masih belum jumpa yang ideal. Bila sudah jumpa, beberapa faktor lain pula harus dipertimbangkan seperti kos perbelanjaan, tema majlis, pandangan ibu bapa serta bermacam lagi yang memang buat anda dan pasangan pening. Tapi nak buat macam mana, nak kahwin memang kena hadap semua itu.

Untuk itu, pengasas Curvy Brides Boutique Jo Cooke dan Alison Law sedia menyelamatkan para wanita yang berbadan besar dalam mencari wedding dress idaman.

Saiz sangat penting

Gaun pengantin anda mungkin akan menjadi pakaian paling mahal dan penting yang akan dimiliki dan dipakai. Oleh itu, jangan salah faham saiz koleksi baju pengantin untuk wanita berbadan besar sama dengan koleksi standard yang lain. Setiap orang punya saiz yang berbeza, jadi jangan takut untuk mengukur diri dan mendapatkan gaun yang paling sempurna.

Buat kajian sebanyak mungkin

Jika anda sudah mempunyai senarai kedai pengantin yang anda rancang untuk melawat, terus buat panggilan untuk memastikan mereka mempunyai saiz besar untuk anda mencubanya. Sesetengah kedai ada mengiklankan bahawa mereka mempunyai baju bersaiz besar yang tersedia walhal hakikatnya mereka perlu memesan terlebih dahulu. Jadi jangan buang masa datang dari jauh tetapi hanya kekecewaan yang diperolehi.

Lebih terbuka memilih gaya

Berani mencuba stail yang baru dan membuat pilihan. Bak kata “anda tidak akan tahu jika tidak mencuba” – cuba berfikiran terbuka dan pergi kepada stail yang tidak pernah anda cuba sebelum ini.

Jangan sesekali online shopping

Memang mudah bila fikirkan anda mempunyai semua yang digambarkan – duduk di rumah, melayari laman web untuk sesuatu yang berpatutan, cari dan ‘adding to cart’. Berhati-hati dengan laman web murah ini kerana mereka ada alasan mengapa mereka tawarkan harga murah. Ada kemungkinan besar ia ditawar murah kerana kualiti sub-standard sahaja.

Yang penting perkahwinan anda sepatutnya menjadi salah satu hari-hari terbaik dalam hidup maka buatlah pilihan yang terbaik dan nikmatinya.

Fadhilah
Author: Fadhilah

We will be happy to hear your thoughts

Leave a Reply

Wedpedia
Logo
Register New Account
Shopping cart