Kaya teruk! Pelakon ini sewa rumah berharga RM130 ribu hanya untuk melepak

Pemegang karakter Bawang Merah di drama bersiri Bawang Merah Bawang Putih, Nia Ramadhani memang dikenali sebagai seorang selebriti Indonesia yang hidup mewah.

Dia yang selalu mempamerkan kekayaan dan kehidupan mewahnya di Instagram sekali lagi membuat netizen geleng kepala. Hal ini kerana Nia telah menyewa sebuah kediaman mewah yang dijadikan persinggahan atau tempat melepak dia dan kawan kawan di waktu siang hari.

Selain menjadikan kediaman mewah tersebut tempat melepak, Nia mengatakan ia juga dijadikan lokasi untuk menjalani sebarang penggambaran termasuk fotografi.

Kediaman tersebut dilengkapi dengan kolam renang, beberapa bilik tidur dan bilik karaoke.

“Sekarang kan Indonesia dalam fasa lockdown. Jadi tak boleh pergi ke mana mana dengan sesuka hati.

“Rumah ini hanya untuk tempat saya dan kawan kawan datang melepak di siang hari,” kata Nia seperti yang dilihat dari Liputan6.com menerusi program Nyonya Bos Trans TV.

Namun yang membuat khalayak terkejut adalah harga kediaman mewah yang disewanya itu.

Pembantu peribadinya, Prita mengatakan Nia menghabiskan sebanyak Rp460 juta bersamaan RM130, 000 hanya untuk menjadikan kediaman itu tempat melepak!

“Rp 460 juta. Duitnya baru dibayar. Saya sempat terkejut dan bertanya kepadanya yakin atau tidak melihat harganya.  “Tapi Nia kata tak apa, okay. Ini boleh jadi lokasi penggambaran juga”, kata Prita.

Mendegar Prita memboborkan harga sewa kediaman mewah tersebut, Nia pantas memotong. “Semoga dapat penghasilan semula dari aktiviti penggambaran,” katanya.

Fadhilah
Author: Fadhilah

We will be happy to hear your thoughts

Leave a Reply

Wedpedia
Logo
Register New Account
Shopping cart