Idea hadiah kahwin ‘harga berbaloi’ tapi gempak

Bukan Disember yang bakal tiba sememangnya terkenal sebagai bulan perkahwinan, itulah masanya rata-rata masyarakat melayu mendirikan masjid.

Bila ada majlis kahwin, mesti ramai yang buntu dan tiada idea nak beri hadiah apa di hari bahagia sahabat baik nanti. Bosan dengan hadiah tipikal seperti periuk nasi, pinggan mangkuk, gelas dan bingkai gambar? Nak cari hadiah tapi, bajet pula cuma ada RM50?

Kami bentangkan di bawah cadangan hadiah-hadiah yang bernilai tidak melebihi RM50 yang boleh anda berikan kepada sahabat baik sebagai hadiah perkahwinan.

Ciri-ciri cadangan hadiah yang kami pilih ialah hadiah yang menarik, agak lain daripada yang lain dan sesuai dipakai oleh kedua mempelai. 

Kelengkapan rumah amnya sesuai dihadiahkan kepada pengantin, terutama pengantin yang akan memulakan hidup berumahtangga di kediaman mereka yang baru.

Antara yang jadi pilihan hadiah perkahwinan adalah seperti:

Bantal Ikea bercorak harga RM19.90 sahaja

Kredit: Ikea

Lampu meja harga RM39.90

Kredit: Tokopedia

Meja Kopi

Kredit: Amazon.com

Wardrobe harga RM37.80 

Kredit: Blibli.com

Rak buku jenis DIY

Alat Penimbang Berat 

Jika nak lagi rare dan mengusik si pasangan pengantin dan kekal menjadi ingatan, bolehlah hadiahkan item seperti dibawah ini…

Kredit: Twitter

Jika anda gembira dengan hadiah yang bakal diberikan, nescaya sahabat baik akan merasa lebih gembira lagi apabila menerimanya nanti.

Fadhilah
Author: Fadhilah

We will be happy to hear your thoughts

Leave a Reply

Wedpedia
Logo
Register New Account
Shopping cart