Gaya tudung paling ‘on’ untuk pengantin berhijab

Pengantin berhijab nampak lebih manis, lebih-lebih lagi jika gaya tudung dan jenis fabrik yang digunakan bersesuaian dengan bentuk wajah serta penampilan yang dipilih.

Kadang kala kita lihat juga ada sesetengah pengantin yang kurang selesa dengan tudung yang digayakan. Kemungkinan jenis fabrik yang panas atau terasa seakan-akan tudung seperti nak tercabut dari kepala.

Begitulah pentingnya pemilihan fabrik yang sesuai dan selesa serta stail penggayaan tudung. Yang penting, pengantin rasa selesa dan tidak terlalu berat. Maklumlah, pengantin akan berjalan serata majlis bertemu dan bersalaman dengan para tetamu. Jika dia sendiri rasa tidak selesa, maka mood untuk hari bahagia pun akan terganggu.

Bagi pengantin yang memilih fabrik tudung satin, pastinya akan merasa risau tudung akan senget dan tidak terletak cantik. Jika kena pada gayanya, tudung satin mampu membuatkan si pemakai nampak lebih gah dan menawan namun begitulah, untuk menggayakannya adalah satu cabaran juga ye..

Antara contoh selebriti yang kerap menggayakan tudung satin adalah Neelofa dan Vivy Yusof. Memang cantik terletak kan..

Ok, kami kongsikan video tips bagaimana nak pastikan tudung satin anda tidak senget, kemek atau serabut. Boleh dipraktikkan masa hari bersanding nanti.

Fadhilah
Author: Fadhilah

We will be happy to hear your thoughts

Leave a Reply

Wedpedia
Logo
Register New Account
Shopping cart