Boleh rentas negeri! Ini lokasi paling best dalam negara untuk pengantin baru ‘honeymoon’

Buat pasangan yang baru berkahwin, tidak lengkaplah perkahwinan mereka jika tiada bulan madu. Pada waktu ini lah mereka akan meluangkan masa bersama dan mengenali diri pasangan dengan lebih rapat.

Ramai pasangan yang sudah lama berkahwin mengatakan bulan madu ini sangat membantu mereka bagi menempuh alam perkahwinan. Dari sinilah bibit percintaan menjadi lebih kuat dan semakin sayang menyayangi antara satu sama lain.

Tidak mahal pun tidak mengapa, melihat kepada bajet setiap pasangan, kamu boleh organize bulan madu kamu menjadi momen yang paling bermakna dalam hidup kamu dan pasangan.

Kami cadangkan beberapa tempat di Malaysia ini boleh dijadikan sebagai destinasi bulan madu dengan pasangan.

Pulau Langkawi, Kedah

Dikenali sebagai Permata Kedah , lokasi ini sangat sesuai untuk pasangan yang ingin berbulan madu. Dengan sedikit kelainan, kamu dan pasangan boleh mencipta suasana dan momen makan malam yang romantik di atas kapal layar.

Dikelilingi hampir 104 pulau eksotik, jika kamu dan pasangan suka melakukan aktiviti, tidak rugi untuk cuba berkayak, menaiki parasailing atau snorkeling di Pulau Langkawi.

Pulau Mabul, Sabah

Terkenal dalam kalangan mereka yang suka akan pantai dan laut, pulau ini diiktiraf sebagai salah satu destinasi yang terbaik untuk para penyelam. Jika kamu dan pasangan gemar melakukan aktiviti snorkeling dan menyelam, lokasi ini patut ada dalam senarai kamu.

Selain itu, pulau ini sesuai untuk pasangan berkahwin kerana Pulau Mabul dikatakan mirip seperti Pulau Bora-Bora iaitu salah satu tempat bulan madu yang romantik di dunia!

Kinabatangan, Sabah

Kamu dan pasangan adalah pencinta alam semula jadi? Lokasi di Sabah ini pasti menarik perhatian kamu. Dalam menikmati keindahan alam semula jadi dalam keadaan yang berbeza, kamu boleh pergi ke River Safari di Kinabatangan.

Kamu dan pasangan akan menaiki bot untuk menyusuri tasik Kinabatangan bagi melihat kehidupan liar dengan lebih dekat. Beberapa haiwan liar yang kamu boleh lihat di sepanjang sungai ini adalah Orang Utan, Red Leaf Monkey dan Badak Sumbu.

Cameron Highlands, Pahang

Bagi pasangan yang gemar akan suasana yang tenang dan pemandangan menghijau yang indah, kamu boleh pertimbangkan Cameron Highlands sebagai destinasi bulan madu.

Di sini, kamu dan pasangan boleh melakukan aktiviti melawat ladang teh dan menikmati teh yang dihasilkan secara langsung di situ atau memetik buah strawberi yang segar. Buat pasangan yang suka bergambar, lokasi yang Instagrammable ini boleh jadikan gambar bulan madu kamu kelihatan sangat cantik dan tidak boleh dilupakan.

Pulau Tioman, Pahang

Seperti di Maldives, kamu boleh rasai pengalaman yang sama di Pulau Tioman. Sesiapa yang datang ke pulau ini akan tertarik dengan air laut yang jernih sehingga menampakkan dasar laut.

Kamu dan pasangan boleh melakukan aktiviti snorkeling yang terletak di Laut China Selatan ini. Jika kamu ingin aktiviti yang mencabar, kamu dan pasangan boleh lakukan aktiviti jungle trekking bagi menikmati keindahan flora dan fauna di sekitar pulau ini.

Banjaran Hot Springs Retreat, Perak

Menjadi salah satu lokasi yang popular bagi mengadakan majlis perkahwinan, Banjaran Hot Springs Retreat ini juga boleh dijadikan sebagai lokasi bulan madu.

Kamu dan pasangan boleh berehat menikmati iklim tropika yang sangat menenangkan dan romantik. Kamu juga boleh check-in vila yang lengkap dengan kolam air panas semula jadi yang khas untuk privacy pasangan serta menikmati makan malam di dalam gua.

Georgetown, Penang

Kamu dan pasangan adalah food hunter? Lokasi ini terbaik untuk kamu berdua. Menjadi salah satu tempat bulan madu yang popular, kamu dan pasangan wajib melawat Bukit Bendera dan menikmati desserts di situ.

Tidak di lupakan, signature Pulau Pinang iaitu nasi kandar. Di sini kamu boleh mendapatkan pelbagai jenis nasi kandar yang sedap dan tidak membuatkan kamu lupa akan rasanya yang cukup dengan pelbagai rempah.

Ciptakan sebuah momen yang bermakna di tempat yang dapat meninggalkan kesan kepada perhubungan kamu dan pasangan. Jangan lupa, luangkan masa bersama dan kenal hati budi masing-masing. Selamat berbulan madu!

Fadhilah
Author: Fadhilah

We will be happy to hear your thoughts

Leave a Reply

Wedpedia
Logo
Register New Account
Shopping cart