Posted on: February 17, 2020 Posted by: Fadhilah Comments: 0

Bila sebut tentang hantaran tunang mahupun kahwin, biasa yang kita tengok mesti ada telekung, kasut, beg tangan, set minyak wangi, sejadah, songkok dan macam-macam lagi.

Ada juga pada masa kini, yang ingin nampak kelainan dan keunikan. Zaman viral kan…jadi sesekali nak juga hantaran kita yang lain dari lain itu menjadi famous di media sosial. Viral benda baik ok la… Apapun kena bersedia juga kecaman dari netizen.

Zaman sekarang, hantaran barangan berjenama dah nampak agak klise. Kita lebih suka tengok sesuatu yang unik atau jarang orang terfikir nak buat.

Nak tahu apa agaknya idea hantaran yang ‘rare’ tu? Mana lah tahu anda boleh terinspirasi untuk hantaran majlis anda nanti.

Jom tengok…

Kredit: Pesona pengantin

Yang ni sesuai untuk peminat Playstation. Kalau dapat ni, memang mata tak lekang menghadap game je la.

Kredit: Forum Lowyat

Yang ni kalau dapat memang si dia pasti suka. Senang kerja-kerja bertukang dilakukan bila semua peralatan dah complete.

Kredit: yay.com

Yang ni sure lepas majlis dah boleh makan ramai-ramai. Bukan sekadar petai sahaja, ada manggis, duku, rambutan lagi tu.

Kredit: Kdnews.com

Ini lagi hebat, siap sport rim dia bagi. Lagi mahal dari handbeg jenama Coach.

Bila bakal pasangan anda peminat KFC, kita bagi je dia ayam goreng KFC ni. Barulah si dia happy.

Kredit: Jaja Sutera

3 benda sebagai simbolik ikatan rumah tangga. Kicap, gula, garam dari pengantin lelaki kepada pengantin perempuan. Barulah pahit manis kehidupan namanya.

Kredit: whatalovelywedding

Bila bakal pasangan seorang doktor, kita bagilah si di stetoskop.

Leave a Comment