7 Perkara wanita boleh buat apabila pasangan sedang marah

Bergaduh adalah perkara biasa dalam perhubungan, adatlah ada pasang surutnya betul tak. Tapi bila pasangan kamu sedang naik angin, apa yang boleh kamu lakukan adakah berdiam diri dan biarkan diri dimarahi atau cuba melakukan sesuatu.


Jangan susah hati, biasalah kalau bergaduh mestilah ada orang yang mengalah dan memujuk betul tak. Kalau biasanya orang lelaki yang akan pujuk wanita bila marah, kini apabila orang lelaki pula yang marah kamulah harus memujuknya.


Ini yang kamu boleh lakukan jika orang lelaki sedang marah step by step!

1) Beri Ruang Pada Si Dia

Biasa kalau orang lelaki sedang marah, apa yang kamu perlu lakukan adalah biarkan kemarahannya reda dahulu. Beri ruang pada si dia untuk tenangkan fikiran dan selepas kemarahannya reda,barulah kamu cuba memujuk.

2) Cuba Berkomunikasi Secara Lembut

Selepas kemarahan si dia sudah mula reda, ambil peluang untuk cuba berkomunikasi secara lembut. Pandang mata si dia ketika berkomunikasi, dengar apa punca api kemarahannya dan bincang secara baik.

3) Minta Maaf Jika Ianya Salah Kamu

Jika kamu penyebab dirinya mula naik angin, maka minta maaf kepada si dia dan jelaskan dulu perkara sebenar tanpa menyembunyikan apa-apa. Jika si dia marah disebabkan hal berkaitan keluarga atau kerja, maka cuba beri nasihat dan pandangan yang logik agar si dia boleh terima.

4) Hiburkan Si Dia Dengan Berjalan-Jalan

Redakan kemarahan si dia dengan membawanya keluar berhibur dan bersantai. Dengan keluar berjalan-jalan berdua sedikit sebanyak dapat mengurangkan api kemarahan si dia. Inilah masanya untuk kamu guna trick yang ada untuk ceriakan hati si dia.

Fadhilah
Author: Fadhilah

We will be happy to hear your thoughts

Leave a Reply

Wedpedia
Logo
Register New Account
Shopping cart